Videre til indhold
Bisgaards Butik
  • Blog
  • Instagram

Instagram

Vi nærmer os sæsonen for nye kartofler. Men husk Vi nærmer os sæsonen for nye kartofler. Men husk lige inden da at få det bedste ud af de gamle. Der er nemlig en hel retter, der KUN kan laves med de gamle kartofler - som i øvrigt udvikler en dyb, sødmefyldt smag i løbet af vinteren. 

Her er det gnocchi af de rødskrællede alouette fra @birkemosegaard, som er kogte, pillede og moste (gennem en sigte eller en "ricer"), blandet op med æg og hvedemel, rullet til pølser og skåret ud i små gnocchi.

Gør det på et meldrysset bord, så det hele ikke hænger sammen.

Kog dem ca fem minutter og server med sauce efter smag - det simpleste er smeltet smør med hvidløg og salvie fra @svanholmgods - jeg er gået lidt videre, med en tomatsovs med salsiccie, hvidløg, chili og salvie.
I morgen. I morgen. I morgen. Startskuddet er for I morgen. I morgen. I morgen. Startskuddet er for alvor gået. Sankt Jakobs Plads fra 10-15.
GRØØØØØØØNT! GRØØØØØØØNT!
Så går vi kålamok! Så går vi kålamok!
Fridag! Fridag!
Instagram post 17971371632217125 Instagram post 17971371632217125
New kid on the block! Linda, en gammel tysk kartof New kid on the block! Linda, en gammel tysk kartoffelsort, festkochend, som man siger på de kanter, gult kød og dejlig nødde-aromatisk smag. Stavekontrollen vil have "nøde", men det behøves vist ikke... Find den i morgen på @bondensmarkedikbh
Vinterens sidste og forårets første i skøn fore Vinterens sidste og forårets første i skøn forening: salat af endive og radiseskud med dressing af olivenolie og citronsaft. Den bitre endive bliver tæmmet af de skarpe radiser, og det går op i en endda meget høj enhed. Måske til dampet fisk, som her, måske til charcuteri... Alt fra @svanholmgods - og til at finde på @bondensmarkedikbh på lørdag.
Så må det godt snart blive varmere... Drivhuse Så må det godt snart blive varmere... 

Drivhuset i marts 😊👩‍🌾🌱 #drivhus #svanholm #greenhouse #growingorganically #springtime #gangidrivhuset #growingveggies #chiliplanter #salatplanter
Reposted from @svanholmgods
I dag for godt cirka 1750 år siden døde St. Patr I dag for godt cirka 1750 år siden døde St. Patrick, Irlands, ingeniørernes, de udstødes og Nigerias skytshelgen. Han er aldrig rigtig blevet kanoniseret af den katolske kirke, og derfor snyder vi lidt med fasten med en omgang irsk stuvning:

Lammekød i tern (gerne med ben og gerne så bindevævsrigt som muligt - det her er hals) vendes i mel og brunes i en blanding af olie og smør.

Tag kødet op og sauter groft snittede rodfrugter - her er det gulerod, persille, pastinak, selleri og løg - i fedtstoffet til de har taget lidt farve.

Læg kødet tilbage, hæld fond (grøntsags-, kalve- eller lamme) ved til det næsten dækker.

Læg skrællede kartofler ovenpå det hele og sæt det i ovnen et par timer ved 175 grader.

Sæt gryden på bordet og drik en guinness til det (staldtip: den bedste guinness finder du hos ølhandleren - den er fyldig og bitter, tåler ingen sammenligning med den på dåse, og sjovt nok brygget i Kenya).

En af myterne om St Patrick er at han fordrev slangerne fra Irland. En nutidig kunstner har foreviget myten.

Vi ses lørdag 10-15 på Sankt Jakobs Plads.
Tarte flambée eller pizza, om man vil, med knolds Tarte flambée eller pizza, om man vil, med knoldselleri.

Pizzabunden (jeg har snydt med en købedej) pensles med olie og drysses med ost (fx cheddar).

Herover lægges papirtynde skiver knoldselleri, lige så papirtynde skiver rødløg og kapers, som altsammen er vendt med olivenolie og krydderurt efter smag.

Mandolinjern til selleri og rødløg er at foretrække. 

Kan få et skud parmesan inden det kommer i ovnen på højeste temperatur - gerne på en pizzasten.

Crunchy.
I morgen er det sidste dag med flower sprouts i de I morgen er det sidste dag med flower sprouts i denne omgang - de er simpelthen blevet for populære ... Hvilket man godt kan forstå. I morgen er det så til gengæld første dag med mikrogrønt. Så er der smagfuldt drys til din mad (og jeg hører fra pålidelig kilde, at grønkålen også vender tilbage snart). Vi ses - det er som sædvanligt 10-15 på Sankt Jakobs Plads.
Så er der grønkål! Så er der grønkål!
Vinterlig salat! Papirtynde skiver af jordskok og Vinterlig salat! Papirtynde skiver af jordskok og æble med blade af julesalat.

Æblernes syrligtsøde smag, jordskokkens nøddeagtige kronsj og julesalatens bitterhed mødes i fløjlsblød mormordressing: piskefløde, tilsat citronsaft til den tykner, og tilsmagt med salt og peber.

Det vil passe godt til en kotelet eller frikadelle af Landlysts sortbrogede landracesvin. Du kan i hvert fald finde det hele på @bondensmarkedikbh i morgen, lørdag, fra 10-15.
Det er så ikke lige om det første hjørne - men Det er så ikke lige om det første hjørne - men det er forår i luften og ... babytidsler!

Forår på vej 🤔🌱👩‍🌾 #svanholm #springcoming #forårpåvej #artichoke #artiskokker #drivhusliv
Reposted from @svanholmgods
Oh yeah - julesalat, endives (fra @svanholmgods), Oh yeah - julesalat, endives (fra @svanholmgods), som grøntsag.

Her stille og roligt braiseret i smør med en anelse vand, og til sidst glaseret med citronsaft og honning (fra @honning_katrineklinken).

Bruges som tilbehør til alt muligt...
Så er der dømt fastemad! Ægte cucina povera - p Så er der dømt fastemad! Ægte cucina povera - pasta med kål og kikærter.

Snit hvidkål fint og snur kålen stille og roligt i smør sammen med finthakket skalotteløg, et par fed hvidløg og chiliflager efter smag.

Imens sætter du vand over, salter godt og koger pasta (du kan bruge hvilken som helst pasta).

Smid en nævefuld kogte kikærter ned til kålen (gerne med noget af suppen) og vend pastaen i det hele, sammen med lidt af kogevandet.

Jeg har hakket salvie i, og sauteret den med kål og løg, men du kan også sagtens bruge persille, som du vender i til sidst.

Og: er du veganer, kan du bruge olivenolie i stedet for smør, og droppe parmesanen. Smør og kål klæder bare hinanden så umanerligt godt.
Så blev det alligevel søndag! Her med wienerschn Så blev det alligevel søndag! Her med wienerschnitzel fra @aeblegarden med peberrod og citron og den klassiske, østrigskinspireret kartoffelsalat: løg i tynde skiver sauteres i smør/olivenolie uden at tage farve, når løgene er bløde, tilsættes lige dele sukker, eddike og vand, og skiveskårne kartofler vendes og koger lidt med, så de jævner "dressingen". Cue Mozart.
Tænk, der findes dem der mener, at man ikke kan h Tænk, der findes dem der mener, at man ikke kan holde marked i vintermånederne. I dag fra 10-15 på Sankt Jakobs Plads - som alle andre lørdage året rundt.
Hvem Jansson var, må stå hen i det uvisse. Men f Hvem Jansson var, må stå hen i det uvisse. Men fristet blev han, og det forstår man så godt.

Retten, der bærer hans navn, Janssons frestelse, er nemlig indbegrebet af comfort good fra det svenske husmandskøkken.

Du skal bruge kartofler, løg, ansjoser (af den slags, der ikke er ansjoser, men brislinger, og som man også bruger på wienerschnitzel), fløde, salt og peber.

Skær kartoflerne i stave og pil og hak løgene. Læg et lag kartofler og et lag løg i et ildfast fad, læg "ansjos"-fileterne ovenpå, krydr med peber (vær varsom med salt, ansjoserne er ret salte) og læg endnu et lag kartofler over ansjoserne.

Hæld en blanding af piskefløde og ansjoslage i fadet, drys med rasp, fordel smørklatter over, og sæt fadet i en 200 grader varm ovn en times tid.

Kartoflerne - her har jeg brugt den fine, rødskrællede alouette fra @birkemosegaard - suuuuger fløde og ansjoslage til sig, ansjoserne går i opløsning, og der er sprød skorpe på toppen.

Du kan sagtens servere endive-æblesalat dertil, og du kan I HVERT FALD godt drikke en kold øl til.

Vi ses i morgen på @bondensmarkedikbh.
Load More Følg med på Instagram

Kontrolrapport

Bisgaards Butik handler med grønt fra teltet på markeder. Du kan se kontrolrapporten her:

  • Marked

Kontakt

Julius Bloms Gade 3
2200 København N
Email: bisgaard@bisgaardsbutik.dk
Tlf.: +45 4055 0804
CVR: 25173066

Åbningstider

Sankt Jakobs Plads 1
2100 København Ø
Lørdag 10-15

Trustpilot
© Bisgaards Butik 2021