Tidselblomster!
Tidselblomster er noget af det lækreste! Men det er tidsler, så pas på fingrene – tag et blad af gangen, det er la politica del carciofo, Artiskokkens politik, direkte oversat. […]
Fennikel – et strejf af lakrids
Ugens nyhed er fennikel fra Svanholm. Fenniklen forbinder de fleste med det sydlandske køkken – men den trives fint på vores breddegrader og i vores køkken. Fennikel er en skærmplante, […]
Bladbede – sæt kulør på bordet
Bladbede hedder mangold på mange germanske sprog. Det er en kort form af det tyske Mangelwürtzel, fællesbetegnelsen for de grøntsager – rødbeder og sukkerroer – der var tilgængelige i mangelperioden, […]
Khoresh rivas – lammeragout med rabarber
Det iranske køkken byder på et væld af khoresh – ragouter med grøntsager og kød i mere eller mindre krydrede sovse. Denne er med rabarber, og et godt eksempel på […]
Sæsonoverraskelser
Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det, skrev Robert Storm Pedersen. Og vejret er den altafgørende faktor, når man taler grøntsager. I år blev foråret usædvanligt koldt. […]